HomeSirovine za sladoledOvo je priča o sretnim kozama sa kršnih pašnjaka Dalmatinske Zagore i...

Ovo je priča o sretnim kozama sa kršnih pašnjaka Dalmatinske Zagore i najfinijem sladoledu rođenom iz ljubavi prema životu i prirodi!

U svijetu prepunom industrijskih proizvoda, Premis se vraća korijenima, prirodi i tradiciji. Premisov sladoled je poseban, jer svaka kuglica sadrži ljubav, pažnju i pažljivo birane sastojke.

Jedna od sirovina koju koriste je kozje mlijeko od Capre Domestica, odnosno od njihovih domaćih koza koje žive slobodno i sretno na farmi u srcu dalmatinskog krša u selu Sitno Donje.

Zato vam želi donijeti priču o farmi i mini mljekari CAPRA DOMESTICA.

Jer niti Capra Domestica nije obična farma, niti je Premisov sladoled običan sladoled. Njene koze i sladoled od njihovog mlijeka donose priču o sreći i prirodi. Ljepotice s dušom s razlogom su omiljene ljubimice na farmi. Alpske i sanske kraljice kako ih se na farmi naziva osim što su zanimljive, pametne i znatiželjne simbol su čistoće, prirodnosti i zdravlja.

Prema rječima profesora dr.sc. Bore Mioča sa Agronomskog  sveučilišta u Zagrebu, koze su dame i smatraju se jednima od najinteligentnijih domaćih životinja. Rijetko kada će se dogoditi da vas koza ne gleda u oči što je znak da joj možete vjerovati i na ljubav uzvraća ljubavlju. Sve što joj date, budite sigurni da će vam vratiti.

A na farmi CAPRA DOMESTICA prema kozama se odnose sa posebnom pažnjom i ljubavlju, a one naravno pružaju prefino mlijeko bogato hranjivim tvarima i prirodnim sladilima, što čini sladoled ne samo ukusnim, već i zdravim izborom. S dobivenim mlijekom postupa se kao s najvećom dragocjenošću.

Svježe kozje mlijeko, pruža sladoledu jedinstven, kremasti okus koji se ne može usporediti s industrijskim proizvodima. Svaki zalogaj sladoleda vodi na putovanje u prirodu, donoseći svježinu i bogatstvo koje samo Capra Domestica može pružiti.

Pri izradi svojih proizvoda koriste se samo sirovinom dobivenom iz vlastitog stada.

Povećanom higijenom mužnje postigli su vrhunsku higijenu mlijeka, čime se čuvaju izvorne kulture u mlijeku koje proizvode čine zdravijim i ukusnijim.

Glavni razlozi zašto je Premis odabrao Capru Domestica za svog dobavljača su predanost kvaliteti i autentičnosti!

Za sebe kažu da:

  • Ne otkupljuju mlijeko, već isključivo koriste mlijeko proizvedeno na farmi.
  • Njihove koze imaju osigurane životne uvjete dostojne njihovoj plemenitosti – čvrsti građevni objekti, kompjuterizirano neagresivno muzilište i predanu brigu zaposlenika koji brinu o njihovom komforu.
  • Poštuju prirodne cikluse životinja – bez upotrebe hormona, nedopuštenih antibiotika i bilo kakvog agresivnog poticaja laktacije.
  • U svoje proizvode ne dodaju aditive, boje, pojačivače okusa ili konzervanse, sve se postiže prirodnom fermentacijom, ručnom kontrolom u suvremenom pogonu mini sirane.
  • Koze se zdravo hrane isključivo ispašom na okolnim pašnjacima Dalmatinske zagore, ličkim sijenom i probranim žitom bez dodataka koštanog ili ribljeg brašna ili bilo kojeg drugog aditiva.

Preko 5 godina sustavno su i strpljivo proučavali navike i želje svojih životinja te postigli proces “capra domestica” upravljanja prehrane i mužnje, što je rezultiralo jedinstvenim mlijekom bez agresivnog “kozjeg” okusa i mirisa, iznimno blage i ugodne teksture. Sirovina za jogurt, kefir i sir je 100% kozje mlijeko.

Premis  inspiriran preslatkim kozama iz sela Sitno Donje u svoju ponudu uvrstio je sladoled „Goat milk with caramel“ s okusom kozjeg mlijeka preliven karamel kremom.

Dođite i okusite razliku – jer kad je riječ o kvaliteti, nema kompromisa. U suradnji sa Capra Domestica Premis vas vodi u svijet okusa koji je istovremeno tradicionalan i inovativan, jednostavan i sofisticiran.

Ovaj prefini sladoled sa okusom kozjeg mlijeka možete probati u Ice Cream shopu by Premis u Makarskoj i naravno u sladoledarnicama diljem Hrvatske koje u svojoj ponudi imaju Premis sladoled.

RELATED ARTICLES

Most Popular