HomeZanimljivostiOd učionice do kuhinje: Četvrtaši i osmaši iz Podgore napravili sladoled od...

Od učionice do kuhinje: Četvrtaši i osmaši iz Podgore napravili sladoled od blitve!

USUSRET BLITVIJADI 2024.

Premis je danas ugostio veselu ekipu četvrtaša i osmaša iz Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića iz Podgore, uoči nadolazeće Blitvijade. Radionica koja ih je dočekala bila je prava avantura za nepca – izrađivao se sladoled, i to ne bilo kakav, nego sladoled od blitve! Jer, naravno, kad je u pitanju Blitvijada, blitva je glavna zvijezda.

Djeca su se bacila na posao s velikim entuzijazmom, miješali su, kušali, i na kraju s oduševljenjem isprobavali ove nesvakidašnje ledene poslastice. Svi su uživali u neobičnim okusima – pa, skoro svi! Monika i Nika ostale su stameno dosljedne svom stavu “ne volim blitvu” i ni pod razno nisu htjele popustiti. Ali hej, nitko im ne može zamjeriti – blitva ipak nije za svakoga, čak ni u obliku sladoleda!

Za sve ostale, ovo je bio pravi mali gastro spektakl, koji je samo pojačao uzbuđenje za ono što tek dolazi na Blitvijadi.

Blitvijada, gastronomska manifestacija koja se ističe po svom inovativnom pristupu, održat će se 5. listopada 2024. u Podgori, na samom početku „vege“ mjeseca. Premis, koji već tradicionalno sudjeluje na Blitvijadi, i ove godine će se pobrinuti da ljubitelji blitve ne ostanu razočarani. Ovaj jedinstveni događaj, posvećen iznimno zdravoj i popularnoj blitvi, donosi pregršt iznenađenja, a Premis će ove godine izvući asa iz rukava  i predstaviti čak četiri okusa sladoleda od blitve! No, da vam ne otkrivamo baš sve tajne unaprijed, evo samo naziva: Zelena NIRVANA, Baby, Sirtaki i Serenada Mediterana. A od čega su zapravo ovi neobični sladoledi? E, to ćete morati doći na Blitvijadu i otkriti sami – jer neke se stvari ne mogu opisati riječima, već ih treba probati… ako se usudite!

Poznat po inovativnim pristupima, Premis će opet pokazati svoju kreativnost i omogućiti posjetiteljima da uživaju u ovim neobičnim ledenim poslasticama, koje će sigurno biti glavna atrakcija na festivalu.

Blitvijada nije samo gastronomski užitak, već prava proslava vegetarijanskog načina života – uz mali bonus da se sve te sladoledne kalorije mogu brzo potrošiti! Organizatori su se ove godine potrudili da posjetitelji ne samo kušaju, nego i trče! Nova atrakcija, BlitvaRun, osmišljena je za sve uzraste, od najmlađih do onih malo starijih, i pruža priliku da nakon degustacije sladoleda od blitve malo protegnu noge. Utrka na svježem zraku savršen je način da cijela obitelj uživa u aktivnom danu, a da se sladoledni grijesi zaborave… barem dok ne dođe sljedeća porcija!

Kako je to izgledalo prošle godine, najbolje govore ove fotke – red ljudi strpljivo je vijugao kao ispred londonskog double-deckera, samo da ugrabe svoju porciju sladoleda od blitve!

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže i obećavaju da će ovogodišnja Blitvijada nadmašiti sva očekivanja! Vidimo se u subotu, 05. listopada 2024.!

RELATED ARTICLES

Most Popular